Julspel

När ett projekt tagit slut infinner sig en liten tid av återhämtning. Men man får akta sig, för om tiden blir för lång riskerar inspirationen och initiativkraften att tyna bort i ett handlingsförlamande dis. Så i väntan kanaliseras delvis energi till att valla massor till dynamiska konstellationer som förhoppningsvis sätter pricken över i under årets julspel. Den övarsvallande glädjen i att träffa och lära känna nya förmågor tar aldig slut, och varje gång förvånas jag över den oerhörda skaparglädje som formas när man möter intresserade och glada människor som ivrigt samarbetar för att nå högre mål.
 
I årets julspel får vi följa enkla kvinnor, rika kungar, fattiga herdar och dånande änglar när evangeliet presenteras för mänskligheten. Och se sångerna, musiken, rösterna och ljuset tillsammans skapa en symfoni av glädje och helighet.
 
Advent och förväntan, hoppas vi ses den 8 december på Axel Johanssons gata.

Julkonset

Joy to the world, the Lord is come!
 
Ikväll blir det första repet som jag ska regissera inför julkonserten. Nya ansikten, nya förmågor, en ny själ som förhoppningsvis sätts i brand under förberedelseprocessen. För hur kan man motstå magin och pulsen i ett ensemblearbete?
 
Att sedan få regissera teman som ligger så varmt om hjärtat i sammanhang med så många kompetenta deltagare är en riktig lyx. Kom till Livets Ord den 8 december kl 18.00 så förstår ni vad jag menar!

När verkligheten överträffar drömmen

Ibland får man en idé som slor rot och med en maskros kraft tränger sig igenom den tjockaste asfalt.
 
Ibland har man tur och får till fantastiska kontakter där energin får flöda och mångdubblas.
 
Ibland somnar man med ett lyckligt leende på läpparna och med reportage och beröm blandade om varandra.
 
"De mörka åren" är en sådan idé. Fantastiska skådespelare, otrolig samordnare och begåvad illustratör. Tänk vilken förmån att få jobba och skapa tillsammans med sådana människor! Hittills fyra föreställningar och över 140 besökare.
 
Med lite tro och driv kan man skapa mycket, och bevisa för sig själv att kultur inte är något begränsat till några elitistiska få, utan något som vi alla får ta del av. Men den kommer inte av sig själv - den kräver hårt arbete, mot och fokuserade initiativ. Först då kan den växa, mångdubblas och skapa ljuva leenden.
 
Tack Camilla Jarlgård för att du så proffsigt samordnat och fixat allting bakom scenen, Christer Kolflaath för dina fantastiska bilder, Anja Björck, Oscar Ohlson, Madeleine Breivik, Kennet Bernhardsson, Frida Jönsson, Angelica Jennesved, Catrin Anlér Blomberg och Joakim Thelin för era underbara skådespelarinsatser!

RSS 2.0