Sommaren går mot sitt slut

Och som de flesta aktiviteter gick även bloggaktiviteten på sommarlov för min del! Det betyder dock inte att det inte hänt saker i teatersammanhang!

Under julis två första veckor höll Teater Aros sin årligen återkommande kurs SPRAK. Det är en tvåveckorskurs där nyinvandrade ungdomar får möjlighet att förbättra sin svenksa genom teater. I år var fjärde året i rad och succén ett faktum. TV 4 gjorde ett reportage och Uppsalatidningen skrev en artikel om kursen. Många har hört av sig och varit intresserade av ett samarbete. Att olika instanser får upp ögonen för vikten av teater är underbart!

Ungdomarna har visat enorm utveckling under de två veckor som projektet höll på. Sista dagen hade vi en företällning för publik. Inte vilken pjäs som helst - året till är satte vi upp Strindbergs Brända Tomten, ett kammarspel som inte ens de flesta svenskar känner till! Och de var sååå duktiga!

Teater behövs. Det är ett viktigt instument som utrustar människor med kommunikationsverktyg som kan vara svåra att få tag i på ett annat sätt. Och jag hoppas att många, många fler inser det och ger teatern utrymme i skola och fritid.


RSS 2.0